top of page

acompanyament en l'autoconstrucció

L'accés a diferents coneixements i formacions, el cost  econòmic i l’escassetat de professionals del gremi de la construcció, fan que cada vegada més, les mateixes usuàries s’impliquin en la construcció dels seus projectes. 

Algunes de les promotores de projectes que ens proposen volen formar part del procés constructiu, i és per això que acordem quines seran les actuacions de l'obra que podrà assumir, definim quin acompanyament necessita; i segons aquesta informació dissenyem el projecte adaptat a les capacitats tècniques i coneixements de les autoconstructores. Les obres són totes diferents: en alguns casos hi ha una empresa constructora o paleta amb qui la promotora treballa de manera conjunta, en alguns casos es divideixen les tasques segons especialitats... el nostre rol a l'obra conseisteix en ser-hi més presents i poder anar resolent dubtes i pensant solucions en equip.

 

Creiem que aquesta és una manera de treballar molt enriquidora que fa partícip totes les parts, permet mantenir uns ritmes, i en tot moment, compartir coneixements amb les diferents parts durant l’obra.

EL REFUGI, LLIBRERIA CRÍTICA

El Miquel i el Pol, socis treballadors de la cooperativa, plantejaven fer una actuació de mínims que ajustés al màxim la despesa econòmica, i per això també volien participar activament amb les seues mans en la transformació del local, conjuntament amb el suport de la resta de sòcies col·laboradores.

Repicar rajoles, enguixar parets, construcció de rampes, pintar parets, ficar parquet, adequar l’antic mobiliari... i a més, aconseguir millorar l’escassa llum natural del casc antic amb la nova claraboia!

CASA HORT DE LA FONT A LLAGUNES

La Lara, sòcia de Coop d'Era i usuària de l’habitatge, ha estat darrere de tot el procés de la casa; des de la idea, la proposta, el projecte i finalment la construcció. La redacció del projecte s’ha fet amb l’ajuda de la resta de tècniques de la cooperativa, i en la construcció, també s’hi han implicat  tot el col·lectiu familiar, així com també algunes professionals.

Ha sigut un terreny d’aprenentatge on hem pogut posar en pràctica tot allò que projectem, tocar amb les nostres mans, crear i inventar. Experimentar de primera mà i viure els habitatges que dissenyem.

CASA PLAÇA DE PERAMEA

L’antic bar-restaurant situat a la Plaça de Peramea s’ha reconvertit amb casa de la Sílvia i el Pep. Construint amb les seves pròpies mans i amb l’ajuda de professionals i tècniques han fet possible el projecte.

CASA XAIO A BRESSUI

Tot el projecte s'ha anat definint, pensant i dibuixant de la mà de l'Edu, usuari de l’edifici i autoconstructor de la seva pròpia casa. És per això que ha estat molt important tot el procés de disseny conjunt, adaptant el projecte a tècniques constructives que faciliten l'autoconstrucció, així com també fer un bon seguiment de l'obra i anar resolent tots els dubtes i imprevistos que s'han generat durant aquesta.

Fent equip amb el seu pare, han creat un espai per viure fet a mida i ple de detalls. Cada peça, cada moble, cada material recuperat,  ha estat pensat i treballat des de la passió i l’enginy.

bottom of page