CASA DE L'EDU A BRESSUI

[Arquitectura sostenible, Acompanyament proper]

  • Emplaçament: Bressui (Pallars Sobirà)

  • Inici projecte: Octubre 2018

  • Promotores: Particular

  • Col·laborador: Josep Coll


Projecte de rehabilitació d'un paller a Bressui


En aquest projecte, hem procurat que l'estructura mantingui un diàleg de coherència amb els materials i les seves qualitats, amb una estàtica sincera que també dóna resposta a criteris funcionals, d'aficiència energètica i sostenibilitat.


  • Projecte: tot el projecte s'ha anat definint, pensant i dibuixant de la mà de l'Edu. A més a més de ser el futur usuari de l'edifici, també n'està sent l'autoconstructor. És per això que ha estat molt important tot el procés de disseny conjunt, adaptant el projecte a tècniques constructives que faciliten l'autoconstrucció, així com també fer un bon seguiment de l'obra i anar resolent tots els dubtes i imprevistos que s'han generat durant aquesta. L'edifici compta amb una planta baixa que tindrà ús de taller, rebost i espai per a instal·lacions, amb accés a peu pla de l'era. La planta primera acollirà els usos de sala d'estar, menjador, terrassa, cuina i bany; a la qual s'hi podrà accedir des de la planta baixa o bé per una escala exterior de l'era. A la planta segona hi haurà dues habitacions orientades a sud i est, una zona d'estudi orientada a sud i un bany; també s'ha aprofitat l'alçada més alta del sotacobert per a fer-hi un altell.

  • Estructura: s'han mantingut i rehabilitat la planta baixa i l'estructura de pilars de pedra existent. Hem recalçat els murs existents i travat els pilars de pedra en totes les plantes per garantir l'estabilitat i solidesa d'aquests. Tots els elements d'estructura nous per a construir els sostres i coberta són de fusta.

  • Eficència energètica: tots els tancaments nous són d'entramat lleuger de fusta, amb aïllament natural que ocupa tot el gruix del tancament. Les façanes sud i est és on s'hi localitzen grans obertures captadores d'escalfor i amb vistes a la vall, i compten amb un acabat de fusta amb cambra d'aire ventilada per evitar el sobreescalfament a l'estiu. La façana nord s'ha realitzat amb un acabat de projectat de suro molt resistent al fred i la pluja. Això permet que l'habitatge s'escalfi amb una estufa de llenya localitzada a la planta 1

  • Disseny bioclimàtic: aquest habitatge té molt bona orientació i tots els espais miren cap a sud i est; menys els dos banys que tenen una petita finestra a nord. Aquesta orientació ens permet que existeixi molta captació solar i el proejcte compta amb una geometria que permet l'entrada directe del sol en els mesos de l'any que va més baix (hivern), i en canvi protegeix del sol els mesos de l'any que va més alt (estiu). 


[En fase de Direcció d'Obra]

VISITA ALTRES PROJECTES: 

ACOMPANYAMENT PROPER