REFUGI, LLIBRERIA CRÍTICA

[Arquitectura sostenible, Acompanyament proper]

  • Emplaçament: La Seu d'Urgell, Alt Urgell

  • Inici projecte: Agost 2021

  • Promotores: El Refugi SCCL

Reforma de local comercial, Llibreria crítica el Refugi SCCL, La Seu d’Urgell

Amb l’obertura del Refugi, Llibreria Crítica a la Seu d’Urgell neix un nou referent de l’Economia Social i Solidària al Pirineu.

La reforma ha consistit en la transformació de l’espai, local antigament amb ús de xarcuteria, en una llibreria. Mantenint elements que són part de l’essència d’un local històric de la Seu, però eliminant-ne el caràcter fred propi de l’activitat de xarcuteria qeu s’hi desenvolupava, es pretén aconseguir un espai auster, però també càlid i acollidor, on el que ressalti sigui el contingut i no el continent. Els LLIBRES i la CULTURA CRÍTICA.

El Miquel i el Pol, socis treballadors de la cooperativa, plantejaven fer una actuació de mínims que ajustés al màxim la despesa econòmica, i per això també volien participar activament amb les seues mans en la transformació del local, conjuntament amb el suport de la resta de sòcies col·laboradores.
Repicar rajoles, enguixar parets, construcció de rampes, pintar parets, ficar parquet, adequar l’antic mobiliari... i a més, aconseguir millorar l’escassa llum natural del casc antic amb la nova claraboia!

També s’ha incidit amb les millores en l’accessibilitat. Aquest és un dels grans problemes als locals comercials del centre històric, que acostumen a ser petits i força antics.
Tot en aquest cas no exigir-ho la normativa, s’aposta fermament per millorar l’accés al local i la circulació interior eliminant, amb la construcció de rampes, les barreres arquitectòniques que representaven dos esglaons, aconseguint així que El Refugi sigui un local accessible i inclusiu.

VISITA ALTRES PROJECTES: 

ACOMPANYAMENT PROPER