TALLER DE PROPOSTES AMB LA GEGANTA DESPERTA

[Dinamització de processos d'anàlisi i disseny participatius, Anàlisi i planificació urbanística i territorial, Investigació urbanisme feminista al món rural]

  • Emplaçament: Pallars Sobirà

  • Inici projecte: Novembre 2020

  • Participants del taller: La Geganta Desperta

  • Amb l'acompanyament de: Col·lectiu Punt6

  • Amb el suport de: Institut Català de les Dones

Diagnosi i propostes feministes en pobles de muntanya 

Projecte de recerca sobre com el gènere ha afectat i afecta a la percepció que tenim del territori, en concret del Pallars.

________________________________________________


SEGON TALLER

Després del primer taller de diagnosi, hem passat a la part de propostes.

Hem tractat temes com els desplaçaments, les comunicacions, els serveis bàsics, els espais de relació... que ens generen debats com: els serveis haurien de ser accessibles a totes les persones; han de ser itinerants? haurien d'estar més descentralitzats? hauriem de comptar amb una xarxa de transport públic i/o col·laboratiu? ens podríem autoorganitzar entre veïnes? per a autoorganitzar-nos i compartir recursos, potser ens caldrien més espais de trobada que s'adaptin a la climatologia del Pirineu?


Ha estat una sort comptar amb una intervenció sobre memòria històrica i la resignificació de diversos espais a càrrec de Cristina Simó.


Hem anat recollint i classificant les diverses propostes segons la magnitud de la intervenció i la prioritat.


Acabem aquesta prova pilot amb molta informació valuosa, gràcies per tantes propostes originals i motivació a les participants!Ara toca treballar per donar continuïtat al projecte i recollir el màxim de veus i experiències.
L’urbanisme feminista consisteix en pensar l’espai públic posant la vida al centre. Els rols imposats des de la societat han marcat durant molt temps un espai públic masculinitzat i un espai domèstic per a les dones. És per això que la manera com el primer ha estat pensat ha sigut responent a les necessitats masculines i productivistes, mentre que s’ha relegat a un segon terme les necessitats de totes les identitats que no complien amb aquest perfil (Identitats no binàries, dones, persones amb diversitat funcional, migrades, canalla, gent gran, i un llarg etc…).

L’espai públic és un element present en el nostre dia a dia, i importantíssim a l’hora de relacionar-nos.
1.jpg

VISITA ALTRES PROJECTES: